Anselbode - LHC

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Anselbode

Anselbode

Test

LHC uitgenodigd voor verhaal van oorlog en bevrijding.

3 maart 13:15  De gehele LHC familie is uitgenodigd door het feestcomité 100 Jaar Grote Kerk Eygelshoven; op zondag 26 maart vanaf 15 uur vindt in de Grote Kerk aan de Portbeemden de anderhalf uur durende multimediale productie plaats ‘Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding’. Harmonie Sint Caecilia speelt zondag 26 maart een prominente rol in de multimediale voorstelling 'Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding' in Eygelshoven. Aan de hand van geluidsfragmenten, beelden, muziek en een voordracht door een verteller komt de periode van de oorlog én de bevrijding van Eygelshoven weer tot leven. Harmonie Sint Caecilia is één van de deelnemers en speelt vanaf het priesterkoor diverse nummers. Voor de pauze zal dat een stuk zijn uit Schindlers List, na de pauze speelt de harmonie vrolijkere nummers die zullen herinneren aan de bevrijdingstijd.meer »

150x gelezen

100 jaar Grote kerk Eygelshoven (Deel 5) | Joep Nicolas

10 januari 12:45  In 2022, is het 100 jaar geleden dat de nieuwe Grote St. Janskerk voor het eerst in gebruik is genomen. Reden om stil te staan bij de geschiedenis van deze kerk, de bouwgeschiedenis, de architecten en vooral ook de vele kunstenaars die een blijvende bijdrage hebben geleverd. In verschillende afleveringen worden bovenstaande thema’s besproken. De eerste glas-in-loodramen worden in 1923 geplaatst. Op 18 juni mag de nog jonge kunstenaar Joep Nicolas drie glas-in-loodwerken leveren voor ramen in het priesterkoor van de nieuwe kerk. De factuur van de levering is bewaard gebleven en meldt: “Drie kerkvensters in het priesterkoor, gekleurd glas-in-lood, aan f 95,- per stuk.” Deze ramen zijn destijds geschonken door de Broederschap St. Sebastianus, Mathias Brüll-Meelkop en de familie Nols. meer »

76x gelezen

100 jaar Grote kerk Eygelshoven (Deel 1)

5 december 12:30  In 2022, is het 100 jaar geleden dat de nieuwe Grote St. Janskerk voor het eerst in gebruik is genomen. Reden om stil te staan bij de geschiedenis van deze kerk, de bouwgeschiedenis, de architecten en vooral ook de vele kunstenaars die een blijvende bijdrage hebben geleverd. In verschillende afleveringen worden bovenstaande thema’s besproken. Vooraf. Op 1 januari 1890 wonen er in Eygelshoven 485 inwoners. Landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten. Naast een smid, een kleermaker en andere nijverheidsberoepen zijn er in 1892 dertien boerderijen. Teelt van tarwe en rogge, zo’n 60 hectare, is jarenlang op het zelfde niveau. Dat geldt ook voor de veestapel. Het Oude Kerkje gelegen op de Kerkberg is de parochiekerk.meer »

70x gelezen

100 Jaar Grote Kerk Eygelshoven (Deel 2)

1 december 16:45  In 2022, is het 100 jaar geleden dat de nieuwe Grote St. Janskerk voor het eerst in gebruik is genomen. Reden om stil te staan bij de geschiedenis van deze kerk, de bouwgeschiedenis, de architecten en vooral ook de vele kunstenaars die een blijvende bijdrage hebben geleverd. In verschillende afleveringen worden bovenstaande thema’s besproken.meer »

123x gelezen

Heeft u nog een spaarvarken ?

12 november 15:45  Harmonie St. Caecilia Eygelshoven heeft jarenlang een donateursactie gehouden in ons dorp. Leden haalden huis aan huis de door de inwoners goed gevulde -plastic- spaarvarkentjens op. De opbrengst van de actie werd gebruikt voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten voor onze jeugdleden. Dat zijn er overigens inmiddels méér dan twintig! De harmonie wil anno 2022 voor de toekomst waar mogelijk duurzaam aan de weg timmeren. Het rondbrengen van plastic spaarvarkentjes draagt daar natuurlijk niet aan bij. Daarom gaat de harmonie op zoek naar een alternatief voor deze spaarvarkensactie. De harmonie hoopt volgend jaar voor de dag te komen met een nieuwe alternatieve donateursactie, waarmee u dan de harmonie een warm hart kunt toedragen. meer »


De Anselbode

11 november 11:30  De Anselbode verschijnt elke maandag in een oplage van 4200 exemplaren. In dit weekblad wordt de kommer en kwel van ons dorp vermeld waarbij ook het reilen en zeilen van onze voetbalvereniging. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat jullie ook via onze media kanalen het nieuws van de Anselbode kunnen bereikenmeer »


Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!